Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Leeftijd geen reden van vertrek Dorothea uit GTST'

Shownieuws

Het vertrek van Dorothea uit GTST is geen gevolg van een wens tot verjongen, stelt Endemol. "Bij een soap hoort nu eenmaal dat karakters komen en gaan."

Het vertrek van het karakter Dorothea uit de soap Goede Tijden Slechte Tijden is geen gevolg van een wens tot verjongen van de soap. Dat stelt producent Endemol. "Bij een soap hoort nu eenmaal dat karakters komen en gaan", zegt een woordvoerder maandag.

Donderdag maakte actrice Chris Comvalius bekend dat haar werkgever heeft besloten dat ze de serie na de zomer in het nieuwe seizoen moet verlaten. Volgens de 60-jarige Comvalius is de reden dat de makers van de soapserie deze willen verjongen. Dat is niet het geval, zegt Endemol. "Het karakter liep gewoon ten einde."

Comvalius uitte donderdag op de Amsterdamse zender AT5 ook haar onvrede omdat ze het gevoel had niet genoeg in haar rol kwijt te kunnen. "Je hebt een zwarte vrouw in de serie, doe er wat mee." Ze vindt de serie vanwege het beperkte aantal allochtone karakters geen goede afspiegeling van de Nederlandse samenleving. Maar volgens Endemol hoeft een soap de samenleving ook maar 'enigszins' te weerspiegelen. "Het blijft natuurlijk ook een sprookje. Bovendien is Bing nog een belangrijk karakter", wijst de woordvoerder op de rol die wordt vertolkt door de Antilliaanse acteur Everon Jackson Hooi.

Hoe Dorothea uit de serie wordt geschreven, is niet bekend. "Daar gaan we niets over vertellen." Ook wil de woordvoerder niet kwijt wanneer de rol ten einde komt. "Dat zou misschien al te veel verklappen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen