Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Toneelstuk over Mary Dresselhuys in de maak

Shownieuws

Theatergroep Toetssteen brengt komend voorjaar een toneelstuk over Mary Dresselhuys op de planken. Ger Beukenkamp schreef 'Mary, over theater en de dood'.

Theatergroep Toetssteen brengt komend voorjaar een toneelstuk over Mary Dresselhuys op de planken. 'Mary, over theater en de dood' is geschreven door Ger Beukenkamp. Het stuk, dat in april in première moet gaan, is gebaseerd op het eind van het leven van de in 2004 overleden actrice. Dat meldt productiebedrijf Klijn maandag.

Dresselhuys wordt in de voorstelling naar Frankrijk gestuurd om aan een toneelstuk te werken. De repetitieperiode verloopt heel anders dan gepland. De actrice blijkt problemen te hebben met het leren van haar teksten en krijgt angsten over de dood. Door middel van humor en drank worstelt ze zich samen met haar tegenspeler door de weken heen. Uiteindelijk wordt een heel andere voorstelling gespeeld dan de bedoeling was.

'Mary, over theater en de dood' wordt geregisseerd door Floor Maas, die eerder voor dezelfde theatergroep het stuk 'Lucy' maakte. Ineke Veenhoven vertolkt de rol van Dresselhuys. De première staat gepland precies vijf jaar nadat de 97-jarige 'koningin van de komedie' stierf.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen