Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Opnamen 'De helaasheid der dingen' van start

Shownieuws

Regisseur Felix van Groeningen start maandag met de opnamen van de film 'De helaasheid der dingen'. Het is een verfilming van de roman van Dimitri Verhulst.

Regisseur Felix van Groeningen start maandag met de opnamen van de boekverfilming van 'De helaasheid der dingen'. Dat meldt de Vlaamse producent. De film naar de gelijknamige bestseller van Dimitri Verhulst is een coproductie van het Nederlandse IDTV Film en het Vlaamse productiehuis Menuet.

'De helaasheid der dingen' gaat over een jongeman die zich vervreemdt voelt van zijn asociale familie. De opnamen voor de film vinden grotendeels plaats in het Belgische Aalst. De hoofdrol wordt vertolkt door de 13-jarige Kenneth Vanbaeden. De Vlaamse acteur maakt met de film zijn debuut op het witte doek.

De Vlaming Van Groeningen heeft twee jaar lang intensief aan het scenario gewerkt. De opnamen van zijn derde en tot nu toe grootste film duren tot en met 5 september.

Van de roman zijn in Vlaanderen en Nederland inmiddels meer dan tachtigduizend exemplaren verkocht. Verhulst won voor het boek vorig jaar de Gouden Uil en dit jaar de jongerenprijs Inktaap.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen