Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paul McCartney viert eeuwfeest Quebec

Shownieuws

Paul McCartney heeft in Quebec een concert gegeven om de vierhonderdste verjaardag van de stad te vieren. Organisatoren verwachtten tweehonderdduizend mensen.

(Novum/AP) - Paul McCartney heeft zondagavond in Quebec een gratis concert gegeven om de vierhonderdste verjaardag van de Canadese stad te vieren. Organisatoren verwachtten dat maar liefst tweehonderdduizend mensen het concert, dat plaatsvond op de historische Plains of Abraham, zouden aanschouwen.

De komst van de voormalige Beatle viel niet bij alle inwoners even goed. Verscheidene voorstanders van de onafhankelijkheid van Quebec, waar voornamelijk Franssprekende Canadezen wonen, bekritiseerden de keuze voor een Britse artiest. Volgens hen roept het optreden nare herinneringen op aan de Britse verovering van Nieuw-Frankrijk in de achttiende eeuw.

Op de Plains of Abraham werd in 1759 de Franse markies Louis-Joseph de Montcalm verslagen door de Britse generaal James Wolfe. De 66-jarige McCartney trekt zich weinig aan van die kritiek. "Ik denk dat het tijd is om de vredespijp te roken", zei hij vorige week tijdens een radio-interview.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen