Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BN'ers loeren om zich heen op modefeestjes

Shownieuws

Op een modefeestje kijk je altijd even extra om je heen wat mensen aanhebben. "Op zo'n feestje checken mensen elkaar wel even grondig", gelooft Sylvana Simons.

Op een modefeestje kijk je altijd even extra om je heen wat mensen aanhebben. "Op zo'n feestje checken mensen elkaar wel even grondig", gelooft presentatrice Sylvana Simons. "Ja, je hebt wel eens van die valse feestjes waarop mensen elkaar checken, van: 'kijk nou wat zij aanheeft'", denkt ook Amsterdam Fashion Week-organisator James Veenhoff. "Je let natuurlijk wel extra op wat je aantrekt, want daar wordt wel meer op gelet", sluit visagist Mari van de Ven zich bij hen aan.

Volgens stylist Bastiaan van Schaik is het op feestjes in de Nederlandse modewereld belangrijk hoe veel je daar te betekenen hebt. "Het hangt er een beetje van af waar je zit in de pikorde op modegebied. Als je laag in de pikorde zit, is het belangrijk wat je aan hebt. En als je hoog in de pikorde zit, maakt het niet zoveel uit", lacht hij. " Dan wordt er minder op je gelet."

Zelf zegt Van Schaik niet extra aandacht aan zijn uiterlijk te besteden als hij naar een modefeestje gaat. "Ik kleed me sowieso heel basic. Jeans en een shirt van American Apparel en ik ben klaar", verklaart hij. "Maar er zijn denk ik wel veel mensen die er lang over nadenken wat ze aantrekken."

Modeontwerper Percy Irausquin is ook één van die mensen. "Natuurlijk let ik op dat soort avonden meer op mijn uiterlijk. Je wilt ook goed op de foto's staan, dus dan kijk je toch wat langer in je kast of ga je nog even extra shoppen." Hij vertelt vaak de avond voor een belangrijk evenement nog gebeld te worden door paniekerige BN'ers die niet weten wat ze aan moeten trekken. "Als dat een vriendinnetje is mogen ze meestal nog wel langs komen, maar anders is het: 'Sorry schat, maar je bent te laat.' "

[Novum]

Gerelateerde Artikelen