Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ben Stiller praat over zelfmoordpoging Owen Wilson

Shownieuws

Ben Stiller heeft zich uitgelaten over de zelfmoordpoging van Owen Wilson in augustus vorig jaar. Hij baalt ervan dat zijn vriend een depressie heeft doorstaan.

Ben Stiller heeft zich uitgelaten over de zelfmoordpoging van zijn goede vriend Owen Wilson in augustus vorig jaar. "Het is niet voor te stellen wat voor pijn een depressie met zich meebrengt, totdat je het zelf meemaakt", vertelt hij in de augustuseditie van de Amerikaanse editie van Playboy. "Ik hou van Owen en ik baal ervan dat hij het zo zwaar heeft gehad."

Wilson zou met regisseur Stiller samenwerken aan de film 'Tropic thunder', maar trok zich terug uit het project na zijn zelfmoordpoging. Hij werd vervangen door Matthew McConaughey. Een andere rol wordt gespeeld door Robert Downey jr., van wie Stiller danig onder de indruk was. "Ik probeerde hem op een gegeven moment zelfs na te doen. Ik dacht: wauw, deze gast is echt geniaal. Als ik hetzelfde trucje doe, word ik misschien ook een genie", zegt hij. Downey jr. heeft een spraakmakende rol als een zwarte soldaat.

De 42-jarige Stiller regisseerde en schreef de film, waarin Tom Cruise een verrassende bijrol speelt. "Ik hoefde hem helemaal niet over te halen voor de rol, het was zelfs zijn eigen idee", vertelt hij.

De film, waarin Jack Black naast Downey jr. en Stiller zelf de derde hoofdrol speelt, draait om drie acteurs die een oorlogsfilm schieten. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden bevinden de drie mannen zich plotseling in een echte oorlog. Vanaf 25 september draait 'Tropic thunder' in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen