Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Batman-film breekt nieuw record

Shownieuws

'The dark knight' heeft alweer een record gebroken. De zesde Batman-rolprent is op basis van de openingsdag in de VS de best bezochte bioscoopfilm aller tijden.

(Novum/AP) - 'The dark knight' heeft alweer een record gebroken. De veelgeprezen zesde Batman-rolprent is op basis van de openingsdag in de Verenigde Staten de best bezochte bioscoopfilm aller tijden. Met een opbrengst van ruim 41 miljoen euro verbrak Batman het oude record van zijn superheldcollega Spiderman, wiens derde film vorig jaar 37 miljoen euro binnenhaalde op de openingsdag.

Zaterdag werd al bekend dat 'The dark knight' de lucratiefste nachtelijke première ooit had beleefd. Maandag wordt geopenbaard of de film van Christopher Nolan ook het meest succesvolle openingsweekeinde op zijn naam mag schrijven. Dat record staat eveneens op naam van 'Spiderman 3', dat ruim 95 miljoen euro opbracht.

'The dark knight', die vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen draait, is op de filmwebsite IMDB binnengekomen op de eerste plaats van bestgewaardeerde films. Met een gemiddeld cijfer van 9,7, gegeven door bezoekers van de website, verslaat de Batman-film voorlopig het maffiadrama 'The godfather' als beste film aller tijden.

Filmmaatschappij Warner Bros denkt dat het succes van de film mede te verklaren is door de dood van Heath Ledger. De jonge acteur, die in januari dood werd aangetroffen in zijn appartement, speelt de rol van slechterik The Joker.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen