Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Homoglossy Winq krijgt internationaal broertje

Shownieuws

Winq, een Nederlandse lifestyleglossy voor homo's, krijgt vanaf januari een internationale editie. Donderdag werd een proefnummer gepresenteerd.

Winq, een Nederlandse lifestyleglossy voor homo's, krijgt vanaf januari een internationale editie. Dat heeft hoofdredacteur Edwin Reinerie vrijdag bevestigd. Donderdag werd in besloten kring een proefnummer gepresenteerd, dat met een oplage van tien- á vijftienduizend exemplaren dient als visitekaartje van het nieuwe blad. "In Nederland zorgt de distributeur dat je overal komt te liggen, maar in het buitenland moeten ze jouw blad echt bestellen", stelt Reinerie.

Het nieuwe blad zal te koop zijn in Europa, Noord-Amerika, delen van Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en Aziatische landen als Thailand en Singapore. Ook inhoudelijk moet het blad, dat vier keer per jaar zal verschijnen in een oplage van honderdduizend stuks, een internationaal karakter krijgen. "Denk aan een verhaal over iemand in Mexico of iets uit Frankrijk", verklaart Reinerie. Om die verhalen te kunnen leveren is de redactie op zoek naar meer internationale freelancers. Ook zal de Nederlandse redactie worden versterkt met een extra redacteur.

Aangezien de artikelen van de Nederlandse en internationale editie van Winq gedeeltelijk zullen overlappen, zal het blad in Nederland niet op grote schaal te koop zijn. "Dat wordt te verwarrend", zegt Reinerie. "Misschien komt er een klein plukje te liggen bij Athenaeum in Amsterdam of op Schiphol."

Winq werd eind 2005 opgericht, verschijnt eens per twee maanden en heeft een verkochte oplage van twintigduizend exemplaren. Het blad draait om onder meer lifestyle, mode en maatschappelijke ontwikkelingen die betrekking hebben op het dagelijks leven van homo's.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen