Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Première 'Prince of Persia'-film jaar uitgesteld

Shownieuws

De première van de film 'Prince of Persia' is uitgesteld met bijna een jaar. De verfilming van het gelijknamige computerspel zal vanaf eind mei 2010 draaien.

De première van de film 'Prince of Persia' is uitgesteld met bijna een jaar. De verfilming van het gelijknamige computerspel zal vanaf eind mei 2010 in de Amerikaanse bioscopen draaien. Producent Disney zegt meer tijd nodig te hebben voor de montage van de met special effects overladen film, meldt filmvakblad Variety. De oorspronkelijke première stond gepland voor volgend jaar zomer.

Filmkenners vermoeden een andere reden voor het uitstel. Zo gaat een week na de oorspronkelijke releasedatum het tweede deel van 'Transformers' in première, het vlaggenschip van Disneys concurrent Dreamworks. Critici beweren dat Disney de film bewust een jaar later uitbrengt zodat die meer kan opleveren.

De opnamen van 'Prince of Persia' zijn vorige week begonnen in Marokko. Ook in Londen wordt opgenomen. Het verhaal draait om prins Dastan, die leeft in het Perzische rijk van de zesde eeuw. Hij probeert samen met een knappe prinses de snode plannen van een gemene edelman te stoppen. De hoofdrollen worden vertolkt door Jake Gyllenhaal en Gemma Arterton.

'Prince of Persia' werd in 1989 voor het eerst uitgebracht als computerspel. Het avonturenspel kreeg zes vervolgen. Later dit jaar staat het achtste deel in de populaire reeks gepland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen