Kies je favoriete radiostation

Dossiers

John Mayer baalt van paparazzi

Shownieuws

John Mayer heeft schoon genoeg van paparazzi. Hij heeft in het stadhuis van Los Angeles aangedrongen op strengere regelgeving voor opdringerige fotografen.

(Novum/AP) - John Mayer heeft schoon genoeg van paparazzi. De Amerikaanse zanger drong tijdens een hoorzitting op het stadhuis van Los Angeles aan op strengere regelgeving voor opdringerige fotografen.

Donderdag kwam een aantal bestuurders van de stad bijeen om te proberen iets te doen aan de schijnbaar steeds brutaler wordende werkwijze van fotografen. Mayer, die sinds enkele maanden een relatie heeft met actrice Jennifer Aniston, vertelde dat hij regelmatig 's nachts tot aan zijn huis wordt gevolgd door auto's zonder nummerplaten, die rode stoplichten negeren.

Mayer, die samen met acteurs Eric Roberts en Milo Ventimiglia een woordje kwam doen tijdens de zitting, wil niet dat paparazzi worden verbannen uit de stad, maar hoopt dat regulering de overlast kan beperken. "Een grote witte P op gele nummerborden maakt duidelijk dat de bestuurder van een auto voor een gerenommeerd fotobureau werkt", stelt hij voor in een verklaring die hij op zijn weblog heeft geplaatst. "Een wet die een acceptabele afstand voorschrijft waarop iemand een 'onvrijwillig subject' mag filmen, houdt iedereen veilig."

Initiatiefnemer Dennis Zine, raadslid in Los Angeles, vergelijkt de fotografen met een groep wolven. "Hun gedrag loopt de spuigaten uit, het moet worden ingeperkt", vindt hij. Politiechef William Bratton vindt het initiatief van het raadslid 'tijdsverspilling'. "Britney draagt tegenwoordig weer kleren, Paris is de stad uit en valt godzijdank niemand meer lastig en Lindsay is tegenwoordig lesbisch", zei hij in een nieuwsuitzending van KNBC-TV. "We hebben niet veel problemen meer met ze."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen