Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Barry Hay maakt swingversies van rockklassiekers

Shownieuws

Ondersteund door de Metropole Big Band heeft Barry Hay een plaat opgenomen met rockklassiekers. 'Big band theory' wordt uitgebracht op het label Blue Note.

Ondersteund door de Metropole Big Band heeft Barry Hay een plaat opgenomen met klassiekers van The Rolling Stones, Van Halen en Robert Palmer. Het album 'Big band theory', dat wordt uitgebracht op het prestigieuze Amerikaanse label Blue Note, ligt vanaf 5 september in de winkel, zo heeft EMI Music donderdag bekendgemaakt.

Het album heeft de 59-jarige frontman van Golden Earring eind vorige maand opgenomen in Hilversum. Voor Hay was de samenwerking met de Metropole Big Band een droom die uitkwam. "Ik ben gek op het geluid van blazers", stelt hij in een verklaring. "Er schuilt een dierlijke kracht in zo'n grote bezetting met veel koper."

Ook het feit dat 'Big band theory' op Blue Note verschijnt is een cadeautje voor de zanger. "Mijn vader had vroeger jazzplaten van Blue Note. Nu mijn grootste wens in vervulling gegaan is, kan ik eigenlijk wel stoppen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen