Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sprookjesboek J.K. Rowling te koop voor goed doel

Shownieuws

Een door J.K. Rowling handgeschreven en geïllustreerd sprookjesboek wordt op de markt gebracht. De opbrengst gaat naar het goede doel.

(Novum/AP) - Een door Harry Potter-auteur J.K. Rowling handgeschreven en geïllustreerd sprookjesboek wordt op de markt gebracht. De opbrengst gaat naar het goede doel. Het boek bevat vijf sprookjes, waarover in de Harry Potter-boeken wordt gesproken.

Zes van de zeven handgeschreven exemplaren van 'The tales of the beedle bard' werden door Rowling als cadeau weggegeven. Eén exemplaar werd in december op een veiling voor een kleine drie miljoen euro verkocht aan de populaire internetwinkel Amazon, die het boek nu met haar goedkeuring gaat publiceren.

Het werk bevat illustraties en een inleiding van Rowling. De verhalen worden zogenaamd voorzien van begeleidende teksten van Albus Dumbledore, hoofd van de tovenaarsschool waaraan Harry Potter studeerde.

Rowling schreef 'The tales of the beedle bard' nadat ze de laatste hand had gelegd aan het zevende en laatste boek uit de reeks over tovenaarsleerling Harry Potter, 'Harry Potter and the deathly hallows'. Ze omschrijft het werk als haar afscheid van de wereld waarin ze zeventien jaar heeft geleefd.

'The tales of the beedle bard' wordt op 4 december uitgebracht in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. De opbrengst van het boek gaat naar The Childrens High Level Group, waarvan Rowling mede-oprichter is. De organisatie, die helpt kwetsbare kinderen naar school te gaan, hoopt dat de publicatie van het boek zo'n zes miljoen euro opbrengt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen