Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Junkie XL vindt het geluk weer terug

Shownieuws

Junkie XL heeft zes jaar na de dood van zijn moeder en zus zijn draai weer gevonden. "Ik ben minder gehaast en minder over de top", vertelt de dj in Revu.

Junkie XL heeft zes jaar na de dood van zijn moeder en zus zijn draai weer gevonden. "Ik ben minder gehaast en minder over de top", zo vertelt de dj in een interview met weekblad Revu. De moeilijke periode in zijn leven bracht hem naar Los Angeles, waar hij onlangs nog voor Madonna werkte.

In 2002 scoorde de Nederlandse dj, die eigenlijk Tom Holkenborg heet, in 21 landen een hit met 'A little less conversation'. In datzelfde jaar verloor de 40-jarige dj in een week tijd zijn moeder aan kanker en zijn zus aan een hartafwijking. "Als twee mensen overlijden die dicht bij je staan, verlies je heel veel", zegt de artiest.

Een jaar later verhuisde Holkenborg naar Los Angeles, waar hij zich richtte op het produceren van muziek voor videogames en films. Na zes maanden viel de dj opnieuw in een zwart gat toen bleek dat een grote doorbraak in Los Angeles uitbleef. "Ik verdiende geld, omdat ik veel optredens deed, maar de reden waarvoor ik daar was, dat lukte niet", vertelt hij het weekblad.

Ook kreeg Holkenborg een terugslag van het verlies van zijn moeder en zus. "Dat los je dan maar op door twee flessen wijn op te zuipen en ketslam naar bed te gaan. Hopen dat het de volgende dag over is." Niet veel later belandde Holkenborg in het ziekenhuis vanwege een paniekaanval. "Toen ik dat voor het eerst voelde, dacht ik dat ik doodging. Ik heb zo'n optater gekregen."

Inmiddels krijgt ook zijn carrière in het buitenland verder gestalte. De afgelopen jaren werkte de dj in opdracht van onder meer Coldplay en Britney Spears. Begin dit jaar maakte hij een remix van het nummer '4 minutes to save the world', in opdracht van Madonna. "Madonna vraagt mij omdat ze weet dat als ik het doe, het a. werkt als een beukende stamper in de clubs en b. nog een herkenbaar liedje blijft", vertelt Holkenborg. "Dat is mijn kracht."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen