Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Counting Crows verzot op pokeren tijdens tournee

Shownieuws

De band Counting Crows heeft naast optreden genoeg te doen om de tijd te doden. Zo pokeren de mannen heel vaak en kunnen ze het goed met elkaar vinden.

De band Counting Crows heeft naast optreden genoeg te doen om de tijd te doden. "We toeren natuurlijk al heel lang en gelukkig kunnen we het goed met elkaar vinden", vertelt gitarist David Immergluck tegen Novum Nieuws. "Maar poker helpt ook wel. Behalve als je verliest dan", vult zijn collega Dan Vickrey aan.

'Saturday nights & Sunday mornings', de nieuwe cd van de groep, is volgens liefhebbers een stuk 'donkerder' dan hun vorige werk. Niets van waar, vinden de mannen. "De muziek spreekt voor zich, maar het was niet per se donkerder voor ons", meent Immergluck. "Maar iedereen mag daar zelf over beslissen."

De mannen brengen ook een ode aan de Nederlandse hoofdstad, in het nummer 'On a Tuesday in Amsterdam long ago'. "We hebben vaak in Amsterdam gespeeld en de zanger Adam Duritz heeft de tekst geschreven toen we daar waren", vertelt Immergluck. "Wij houden van Hollanders en zij lijken ons ook te mogen."

De Counting Crows hebben ook een goede band met de Zeeuwse band Blof, waarmee ze met het nummer 'Holiday in Spain' vier jaar geleden een nummer 1-hit scoorden in Nederland. "We bellen nog regelmatig", vertelt Immergluck. "En we stonden onlangs met ze op Concert At Sea." Samen met Blof hebben de mannen ook nog het nummer 'Wennen aan september' opgenomen, dat als bonustrack op het nieuwe album is verschenen.

De formatie bracht veertien jaar geleden het eerste album uit. Daarna had de band grote successen met nummers als 'Big yellow taxi', 'Accidentally in love' en met 'Mr. Jones', dat vorig jaar door de clipzender VH1 werd uitgeroepen tot een van de beste nummers van de jaren negentig. Vorige maand was de groep in Servie de openingsact bij de afscheidstournee van The Police en later dit jaar volgt een tournee met Maroon 5.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen