Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bram van der Vlugt verlaat Club van Sinterklaas

Shownieuws

Acteur Bram van der Vlugt zal niet langer zijn opwachting maken in De Club van Sinterklaas. Fred Butter neemt de rol van de goedheiligman over.

Acteur Bram van der Vlugt, die jaarlijks gestalte geeft aan de goedheiligman tijdens de intocht van Sinterklaas, zal niet langer zijn opwachting maken in De Club van Sinterklaas. Dat heeft een woordvoerder van kinderomroep Jetix, die het programma sinds enkele jaren uitzendt, donderdag bevestigd. Fred Butter neemt de rol over.

De 74-jarige Van der Vlugt besloot elk jaar opnieuw of hij nog een seizoen van De Club van Sinterklaas wilde opnemen. "Voor ons was het steeds onzeker", zegt de woordvoerder. "Wij willen in het programma graag een grotere rol voor Sinterklaas, maar dat is met zijn drukke werkschema niet mogelijk."

De zender wil ook rondom De Club van Sinterklaas meer activiteiten organiseren, waarbij sinterklaas zijn gezicht vaker moet laten zien. Net als Van der Vlugt maakt Butter zijn entree op Het Feest van Sinterklaas, een jaarlijks terugkerend evenement dat Jetix in samenwerking met Mojo organiseert.

Bij De Club van Sinterklaas lijkt de laatste tijd een leegloop gaande te zijn. Woensdag werd al duidelijk dat Coole Piet dit jaar niet terugkeert in het tv-programma. Acteur Jarold Verwoert, die de rol vertolkt van het hulpje van Sinterklaas, heeft na een zakelijk geschil met de omroep besloten met de show te stoppen. Details over de aard van het geschil zijn onbekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen