Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Loveland-tournee voor goede doel

Shownieuws

De tournee van Loveland samen met Fight Cancer begint vrijdag in Haarlem. Vorig jaar werkten ze voor de eerste keer samen. Dat leverde dertigduizend euro op.

De tournee van dancefestival Loveland ten behoeve van het goede doel Fight Cancer begint vrijdag in Haarlem. De weersvoorspellingen zijn niet zo best, maar de manager van Fight Cancer, Angelique Breve, blijft positief. "Normaal moeten mensen fors entree betalen voor dj Marnix en dj Roog. Nu het gratis is, zal wat regen ze waarschijnlijk niet wegjagen."

Op vrijdagavond is het twee uur lang gratis dansen op de Grote Markt in Haarlem. Fight Cancer hoopt dat bezoekers toch geld achterlaten. Tijdens de optredens zijn er vrijwilligers die hen informeren over de organisatie. Geinteresseerden kunnen donateur worden.

Vorig jaar werkten het evenement en het goede doel voor de eerste keer samen, en dat leverde dertigduizend euro op voor onderzoek naar kanker. "Dat was een heel mooie opbrengst. Als we dat bedrag dit jaar kunnen evenaren, zou het geweldig zijn", stelt Breve.

Op de tournee draaien onder anderen dj Marnix, dj Roog, Sander Hucke en Chuckie. Komend weekeinde staan twee uur durende optredens gepland in Haarlem, Amsterdam en Den Haag. Het weekeinde daarna zijn Eindhoven, Utrecht, weer Amsterdam en Zandvoort aan de beurt.

Het daadwerkelijke Loveland Festival vindt 2 augustus plaats in het Sloterpark in Amsterdam. Dan kunnen bezoekers de hele dag genieten van verschillende dj's.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen