Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Coole Piet gebrouilleerd met Jetix

Shownieuws

Coole Piet is dit jaar niet te zien in de serie De Club van Sinterklaas bij Jetix. Acteur Harold Verwoert en de zender hebben een zakelijk geschil.

Coole Piet is in het najaar niet te zien in de nieuwe reeks van de populaire tv-serie De Club van Sinterklaas bij tv-zender Jetix. Acteur en zanger Harold Verwoert, die jaarlijks in de huid kruipt van de populaire Zwarte Piet, heeft na een zakelijk geschil besloten om niet verder te gaan bij de kinderzender, vertelt hij aan Novum Nieuws. Details over het geschil wilde hij noch Jetix bekendmaken.

De 40-jarige Verwoert zong en schreef ook de meeste liedjes voor de serie, waarin hij sinds 2001 te zien was. De nummers 'De streken van tante Toos' en 'Paniek in de confettifabriek' bereikten allebei de eerste positie in de Single Top 100.

Vanwege het geschil mag Verwoert niet meer verder onder de naam Coole Piet, waarop Jetix de rechten bezit. In de film 'Sinterklaas en het geheim van het grote boek', waarin de acteur zijn eerste filmrol heeft, wordt dit probleem opgelost. In de film van Martijn van Nellestijn zit een verhaallijn waarin Coole Piet toestemming aan Sinterklaas vraagt om zijn voornaam Diego te mogen gebruiken. De film wordt op 9 oktober in de bioscoop verwacht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen