Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe Batman-film breekt nachtelijk record

Shownieuws

Dat Batman meester is van de nacht bleek donderdag, toen 'The Dark Knight' in de Verenigde Staten de kassa's deed rinkelen. De film bracht elf miljoen euro op.

(Novum/AP) - Dat Batman meester is van de nacht bleek donderdag, toen de nieuwste film over de superheld in de Verenigde Staten de bioscoopkassa's deed rinkelen. 'The Dark Knight', die vanaf middernacht te zien was, bracht diezelfde nacht ruim elf miljoen euro op. Daarmee verbreekt de actiefilm het record van 'Star wars episode III: the revenge of the Sith', die in 2005 in één nacht meer dan tien miljoen euro in het laatje bracht.

Het ziet er niet naar uit dat de hype rond 'The Dark Knight' binnen korte tijd zal afzwakken. In de Verenigde Staten zijn in de voorverkoop al vele voorstellingen uitverkocht.

'The Dark Knight' is de zesde film over superheld Batman. Na hoofdrollen voor Michael Keaton, Val Kilmer en George Clooney, neemt acteur Christian Bale voor de tweede keer de honneurs waar. Hij was in 2005 ook al te zien in 'Batman begins'. 'The Dark Knight' heeft veel extra publiciteit gegenereerd doordat het de laatste film is waarin wijlen Heath Ledger te zien is. Hij speelt de rol van The Joker.

'The Dark Knight' draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen