Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zevende nummer 1-hit voor Jan Smit

Shownieuws

Jan Smit komt deze week binnen op de hoogste positie van de Single Top 100. Zijn nieuwe single 'Stilte in de storm' is alweer zijn zevende nummer 1-hit.

Jan Smit komt deze week binnen op de hoogste positie van de Single Top 100. Zijn nieuwe single 'Stilte in de storm', die de film 'De brief voor de koning' begeleidt, betekent alweer de zesde nummer 1-hit van de 22-jarige zanger.

Ook in de Album Top 100 doet de familie Smit het goed. Zusje Monique Smit komt deze week op nummer tien binnen met haar debuutplaat 'Stel je voor'. Haar single 'Blijf je vanavond' stijgt in de zevende week van notering in de Single Top 100 van de 25e naar de 21e plek.

Madonna komt met het nummer 'Give it to me' binnen op plaats drie en verstoot daarmee Kid Rock uit de top drie van de singlelijst. De nummer 1-hit van vorige week, 'This is the life' van Amy Macdonald, wordt door Jan Smit naar de tweede positie verstoten.

Het succes van Smit begon in 1997 met de tranentrekker 'Ik zing dit lied voor jou alleen'. Pas zeven jaar later lukte het de Volendammer om voor de tweede keer de hoogste positie in de hitlijst te behalen, dit keer met 'Laura', een jaar later gevolgd door 'Als de morgen is gekomen'. Met de singles 'Cupido', 'Op weg naar geluk' en 'Dan volg je haar benen' herhaalde hij dit kunstje.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen