Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Petra Berger heeft oren naar Songfestival

Shownieuws

Petra Berger ziet het wel zitten om Nederland te vertegenwoordigen op het Songfestival in Moskou. "Voorwaarde is wel dat ik helemaal geloof in het liedje."

Petra Berger ziet het wel zitten om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Moskou. "Voorwaarde zou voor mij zijn dat ik helemaal geloof in het liedje. Daar valt of staat alles mee", vertelt de 42-jarige zangeres in een interview met songfestival.web-log.nl.

Eind dit jaar toert Berger met Jan Vayne langs een aantal grote kathedralen in Nederland. In het najaar verschijnt bovendien een gezamenlijke cd van haar en de pianist. Wellicht dat deze samenwerking een liedje oplevert dat haar naar Moskou leidt, mijmert de zangeres. "Een combi van klassiek en pop/dance of zo. Kortom, we staan er wel voor open, maar het stuk moet top zijn", verklaart Berger.

In 2002 brak de artieste internationaal door met het album 'Eternal women'. Vanaf dat moment speelde ze op belangrijke podia over de hele wereld. Eerder scoorde zij samen met haar zus Lida, met wie ze het duo Chess vormde, een hit met 'I dreamed a dream', dat oorspronkelijk afkomstig is uit de musical 'Les Misérables'.

Dit jaar was het Hind die Nederland vertegenwoordigde op het Songfestival, maar zij haalde de finale niet. In de voorgaande edities strandden ook Edsilia Rombley, Treble en Glennis Grace in de halve finale.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen