Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Mysterieuze' rally voor Bart de Graaff Foundation

Shownieuws

Ergens in Europa wordt in de herfst de eerste Miles of Mystery gereden. Een deel van het inschrijfgeld van de rally gaat naar de Bart de Graaff Foundation.

Ergens in Europa wordt in de herfst de eerste Miles of Mystery gereden. Van het inschrijfgeld van de rally, dat voor twee personen 6500 euro bedraagt, gaat vijftienhonderd euro naar de Bart de Graaff Foundation. Dat heeft organisator Bcause bekendgemaakt. Voorzien van startnummer 1 start de zus van wijlen Bart de Graaff op 1 oktober in de Porsche van haar beroemde broer.

Waar de startlijn zich bevindt blijft tot op het laatste moment geheim, ook voor de deelnemers. In een gecharterd vliegtuig worden zij naar de bestemming gevlogen, waar hun auto staat te wachten. Wel is de coureurs te kennen gegeven dat ze op 5 oktober in Nederland de finish moeten halen.

De rally staat open voor zowel beginners als ervaren rallyrijders. Deelnemers mogen zelf beslissen of ze in een klassieke auto of in een moderne sportwagen rijden. Inmiddels hebben ongeveer twintig duo's zich ingeschreven, meldt Bcause, dat evenementen en projecten bedenkt en organiseert die in het teken staan van maatschappelijke betrokkenheid.

De Bart de Graaff Foundation zet zich in voor jonge mensen met een ernstige ziekte of handicap. De stichting werd in 2002 na de dood van televisiemaker De Graaff opgericht. De kleine oprichter van jongerenomroep BNN leed aan een chronische nierziekte.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen