Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Druk Off Schedule luidt Amsterdam Fashion Week in

Shownieuws

Modeliefhebbers stonden in de rij voor Paradiso om de Amsterdam International Fashion Week in te luiden. Veertienhonderd mensen kwamen af op Off Schedule.

Honderden modeliefhebbers stonden donderdagavond in de stromende regen in de rij voor Paradiso om de negende editie van de Amsterdam International Fashion Week in te luiden. In de poptempel vond Off Schedule plaats, het internationale en progressieve mode-evenement dat traditioneel het officieuze begin vormt van de modeweek.

Op het door ongeveer veertienhonderd mensen bezochte evenement waren catwalkshows te zien van zes Europese modetalenten, uit onder meer Londen, Parijs en Wenen. Ook het Amsterdamse ontwerpersduo And Beyond, dat bestaat uit Brigitte Hendrix en Jolanda van den Broek, toonde zijn collectie.

De shows werden afgesloten met de uitreiking van de eerste Amsterdam Denim Award. Voor deze prijs, die werd toegekend door een internationale jury met onder anderen de Amerikaanse modejournaliste Diane Pernet en het Oostenrijkse ontwerpersduo Wendy&Jim, moesten de ontwerpers twee jeansoutfits creëren. De Fransman Eric le Bon ging er uiteindelijk met de prijs vandoor, wat betekent dat hij door sponsor Van Deursen Foundation wordt geholpen bij de productie van zijn ontwerpen, onder meer broeken met een laag kruis en een getailleerd jasje.

Off Schedule-organisator Peter van Rhoon is blij dat hij de avond heeft kunnen opluisteren met de uitreiking van een nieuwe prijs. Die geeft het evenement extra internationale allure, redeneert hij. "Zonder die award zou het nooit zijn gelukt om mensen als Diane Pernet hiernaartoe te halen", denkt hij. Op de eerste drie edities van Off Schedule stonden uitsluitend Nederlandse ontwerpers.

De internationale line-up van het evenement zorgt volgens Van Rhoon voor 'inspirerende conversaties'. "De ontwerpers inspireren elkaar", denkt hij. Hij noemt Off Schedule dan ook een 'internationaal platform voor creativiteit'. De ontwerpsters van And Beyond, die vorige zomer ook op de tweede editie van het mode-evenement stonden, zijn het met hem eens. "Deze editie is bijzonder omdat hij over de grenzen gaat. Dat is heel inspirerend."

Zaterdag wordt de Amsterdam International Fashion Week officieel geopend op de Amsterdamse Wallen, waar sinds begin dit jaar jonge ontwerpers als Bas Kosters en Mada van Gaans wonen en werken. Woensdag gaat het catwalkgedeelte van start op het terrein van de Westergasfabriek, met shows van onder anderen Jan Taminiau en Percy Irausquin.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen