Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bezittingen James Brown geveild

Shownieuws

Een veiling van eigendommen van James Brown bij Christie's in New York heeft donderdag ruim 540 duizend euro opgebracht. Browns familie was tegen de veiling.

(Novum/AP) - Een veiling van eigendommen van James Brown bij Christie's in New York heeft donderdag ruim 540 duizend euro opgebracht. In totaal werden 320 voorwerpen geveild. Dit tot grote teleurstelling van de familie en voormalige zaakwaarnemers van de overleden soullegende, die via de rechter tevergeefs probeerden de veiling tegen te gaan.

Grote bedragen werden geboden voor een zwarte satijnen cape, die verkocht werd voor dertigduizend euro, en voor een medische armband die vermeldde dat hij diabeticus was en allergisch voor penicilline. De armband werd voor ruim twintigduizend euro gekocht door Paul Shaffer, leider van het huisorkest van de talkshow van David Letterman. Een gedicht dat bokslegende Mohammed Ali voor Brown schreef leverde ruim vijftienduizend euro op.

Brown, die in december 2006 op 73-jarige leeftijd overleed, liet een enorme belastingschuld achter. De opbrengst van de veiling wordt gebruikt voor het afbetalen van zijn schulden.

Familie en voormalige zaakwaarnemers stelden een lijst op met spullen die ze graag hadden willen behouden, maar volgens Deanna Brown, een van de dochters van de soullegende, zonder resultaat. "Aan het einde van de dag was alles weg", zei ze donderdag in een Amerikaanse radioshow.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen