Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Within Temptation opent voor Metallica

Shownieuws

Within Temptation staat deze zomer enkele malen in het voorprogramma van Metallica. De band verzorgt op 16 augustus ook het voorprogramma van Iron Maiden.

Within Temptation is populair bij beroemde collega's in de heavymetalwereld. Metallica heeft de symfonische rockband gevraagd deze zomer enkele keren het voorprogramma te verzorgen. In augustus reist Within Temptation af naar Frankrijk, België en Zwitserland, zo staat op de website van de Nederlandse band.

In Londen stond Within Temptation onlangs in het voorprogramma van de Britse metalband Iron Maiden. Deze samenwerking beviel kennelijk: op 16 augustus zijn zangeres Sharon den Adel en haar bandleden gevraagd als 'special guest' bij het Iron Maiden-concert op het TT Circuit in Assen.

Within Temptation vindt al langer weerklank in het buitenland. De band werd in Nederland al viermaal onderscheiden met de Buma Cultuur Exportprijs voor de meest succesvolle act over de grens. Het laatste album 'The heart of everything' bereikte de top tien van onder meer de Duitse, Zweedse en Finse hitparades. In Amerika stond het album op de eerste plaats in de Heatseeker Charts, een hitlijst voor bands die nog niet eerder werk in de Verenigde Staten hebben uitgebracht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen