Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carel Kraayenhof op benefietconcert in China

Shownieuws

Carel Kraayenhof treedt 30 juli op in China tijdens een benefietconcert voor de aardbevingslachtoffers. De muzikant werd uitgenodigd door de Chinese regering.

Carel Kraayenhof treedt eind deze maand op in Peking tijdens een benefietconcert voor de slachtoffers van de aardbeving die twee maanden geleden duizenden slachtoffers eiste. De bandoneonspeler zal zijn muziek op verzoek van de Chinese regering ten gehore brengen aan het Plein van de Hemelse Vrede.

Het concert, dat op 30 juli plaatsvindt voor een zesduizendkoppig publiek in een congrescentrum, wordt live uitgezonden in Azie, Australie en Nieuw-Zeeland. Naar alle waarschijnlijkheid treedt Kraayenhof op met het Nationaal Symfonie Orkest van China.

Vorige maand verscheen Kraayenhofs nieuwe album 'Memorias de Cuba'. Op de cd brengt hij Cubaanse liedjes ten gehore, waarmee volgens hem een oude wens in vervulling ging. De 49-jarige muzikant maakt zijn cd-debuut als pianist op het nummer 'Te llevo en mi alma' ('Ik draag je in mijn hart'), dat is opgedragen aan zijn overleden vader.

Kraayenhof werkte op het album samen met artiesten als Paskal Jakobsen van Blof en Trijntje Oosterhuis, die speciaal voor het album een aardig staaltje Spaans leerden. Alle musici die meewerkten aan het album staan op 30 september samen met Kraayenhof op het podium in het Amsterdamse Concertgebouw. Een dag later doet het gezelschap het nog eens dunnetjes over in MC Frits Philips te Eindhoven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen