Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ook Nickelback in zee met Live Nation

Shownieuws

Ook Nickelback gaat in zee met Live Nation. Het contract heeft een waarde van tussen de 30 en 45 miljoen euro. Eerder strikte de concertorganisator U2 en Jay-Z.

Nickelback heeft een contract gesloten met Live Nation. De overeenkomst van de concertorganisator met de Canadese rockband omvat een wereldwijde tournee, cd-opnamen en merchandise. Dat meldt het Britse persbureau Reuters dinsdag. De waarde van het contract wordt geschat op een bedrag tussen de 30 en 45 miljoen euro.

Nickelback, dat onlangs een hit scoorde met 'Rockstar', is niet de eerste act die een grote deal sluit met Live Nation. Al eerder tekenden Madonna, U2 en Jay-Z bij de concertorganisator. Vorige week werd bekend dat ook Shakira in gesprek is met Live Nation. Dochtermaatschappij Mojo Concerts is de grootste concertorganisator van Nederland.

De Canadese rockers moeten voordat ze bij Live Nation aan de slag gaan nog twee albums uitbrengen bij het label Road Runner Records. Hun laatste cd 'All the right reasons' verkocht wereldwijd tien miljoen exemplaren. De recente Noord-Amerikaanse en Australische tournee bracht ruim veertig miljoen euro op.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen