Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gijzeling Ingrid Betancourt mogelijk verfilmd

Shownieuws

Hollywood aast op een verfilming van de gijzeling van Ingrid Betancourt door de Colombiaanse guerrillabeweging FARC. Dat meldt het Amerikaanse filmblad Variety.

Hollywood aast op een verfilming van de gijzeling van Ingrid Betancourt door de Colombiaanse guerrillabeweging FARC. Geruchten dat de Frans-Colombiaanse Betancourt in zee gaat met de Franse literair agent Susannah Lea om een lucratieve boeken- en filmdeal te sluiten, worden steeds sterker. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad Variety.

Het productiebedrijf van Julia Roberts zou al jaren interesse hebben in het verhaal van Betancourt, die in februari 2002 werd ontvoerd. Ze werd gevangengenomen toen ze in gebied dat in handen was van de rebellen campagne voerde voor de presidentsverkiezingen. Woensdag werd ze, met vijftien andere gijzelaars, bevrijd door het Colombiaanse leger.

Onder hen drie Amerikaanse aannemers, die ook vijf jaar geleden in handen van FARC vielen. Ook zij overwegen de rechten op hun verhaal te verkopen. De drie voormalige gijzelaars zouden binnenkort een afspraak hebben met het Amerikaanse United Talent Agency.

Ondertussen onderhandelen producenten Scott Steindorff en Phil Maloof met de Colombiaanse regering in de hoop de bevrijding van de gijzelaars te mogen verfilmen. Steindorff maakte eerder de film 'Love in the time of cholera' in de Colombiaanse stad Cartagena en zou in die tijd goede contacten hebben opgedaan bij de regeringsleiders.

De Venezolaanse Patricia Velasquez bemachtigde al voor de bevrijding van Betancourt de rechten op de memoires van Juan Carlos Lecompte, de man van Betancourt. In 'Searching for Ingrid' beschrijft Lecompte de strijd om vrijlating van zijn vrouw.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen