Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Postume glamourprijs voor Jos Brink

Shownieuws

Jos Brink krijgt postuum een Glamour Award 2008. Ook Frans Molenaar ontvangt dit jaar een van de glamourprijzen, die op 21 september worden uitgedeeld.

Jos Brink krijgt postuum een Glamour Award 2008. Dat heeft de stichting Nederland Positief, die de glamourprijzen toekent, maandag bekendgemaakt. Brink krijgt de prijs voor zijn 'uitmuntende creativiteit en zijn bijzondere verdiensten in de Nederlandse theaters'. Zijn weduwnaar Frank Sanders ontvangt de award op 21 september in Amsterdam uit handen van Willeke Alberti.

Ook Frans Molenaar ontvangt dit jaar een Glamour Award. De couturier krijgt de prijs uit handen van Irene van de Laar. De prijzen zijn bedoeld als eerbetoon aan de creativiteit van de showbusiness in Nederland. Welke bekende Nederlanders in september verder in de prijzen vallen, is nog niet onthuld. Vorig jaar werden Sheila de Vries, Rodrigo Otazu, Patricia Paay en wijlen Gert-Jan Droge geeerd met een Glamour Award.

Jos Brink overleed in augustus vorig jaar op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. Hij maakte naam in de theater- en musicalwereld, schreef tientallen boeken en verwierf nationale bekendheid als presentator van televisieprogramma's als De Jos Brink Show en Wedden Dat..?.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen