Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Optreden Fedde Le Grand op Roskilde stilgelegd

Shownieuws

De show van Fedde Le Grand op het Deense festival Roskilde is zondag stilgelegd. Er waren zo veel mensen op afgekomen dat er een gevaarlijke situatie ontstond.

Het optreden van de Nederlandse dj Fedde Le Grand op het Deense festival Roskilde is zondagavond tijdelijk onderbroken vanwege te massale belangstelling. De organisatie zag zich uit veiligheidsoogpunt gedwongen de show stil te leggen en een gedeelte van de ruimte waar de show plaatsvond te ontruimen. Dat meldt de platenmaatschappij van de dj maandag.

Le Grand had pas een nummer gespeeld van wat een twee uur durende show had moeten worden. Nadat een deel van het publiek de 'area' noodgedwongen had verlaten, werd het optreden echter hervat en gaf Le Grand nog een show van ruim een half uur. Hij werd hierbij bijgestaan door de Deense zangeressen Ida Corr en Camille Jones.

De 30-jarige dj, die internationaal doorbrak met het nummer 'Put your hands up 4 Detroit', noemt het incident op Roskilde 'een best wel angstige ervaring'. Gelukkig had de organisatie snel in de gaten dat het uit de hand liep, en greep zij direct in. Ik vind het jammer dat we het publiek niet de volledige show hebben kunnen geven, maar veiligheid gaat vanzelfsprekend boven alles."

In 2000 raakten op Roskilde bij slecht weer negen fans in de verdrukking bij een optreden van Pearl Jam. Acht jongemannen overleden ter plekke, een negende de woensdag erna in het ziekenhuis. Tientallen mensen raakten gewond.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen