Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hereniging Abba uitgesloten

Shownieuws

Abba betreedt het podium niet meer. Volgens Bjorn Alvaeus en Benny Andersson ontbreekt het bij het viertal aan motivatie om weer bij elkaar te komen.

Een rentree van Abba zit er niet in. Dat hebben twee van de bandleden gezegd in de Britse zondagskrant The Sunday Telegraph. Volgens Bjorn Alvaeus en Benny Andersson ontbreekt het bij het viertal aan motivatie om weer bij elkaar te komen.

"We willen dat mensen ons herinneren aan diegenen die we waren: jong, uitbundig en vol met ambitie", stelde Ulvaeus. De 63-jarige Zweed denkt nog vaak terug aan een uitspraak van de zanger van Led Zeppelin. "Ik weet nog dat Robert Plant zei dat Led Zeppelin een coverband is, omdat ze al hun eigen hits blijven herhalen. Daarmee slaat hij de spijker op de kop."

Hoewel Abba in de jaren zeventig en tachtig populair was, blijven hun nummers de aandacht trekken. De musical 'Mamma Mia' is gebaseerd op alle hits van de Zweedse band. De filmversie van dit stuk verschijnt 17 juli in de Nederlandse bioscopen. "Popmuziek is erg aan tijd gebonden", stelt Andersson. "Wij waren er echt zeker van dat dit ook voor onze nummer gold."

Abba bestond uit Agnetha Faltskog, Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson en Bjorn Alvaeus. De band scoorde grote hits met onder meer 'Knowing me, Knowing you', 'Take a Chance on Me' en 'The Winner Takes it All'. Het viertal stopte in 1982, maar kondigde nooit officieel een definitief einde aan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen