Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Wall-E' boekt succes in Amerika

Shownieuws

De animatiefilm 'Wall-E' heeft al meer dan honderd miljoen dollar opgebracht in Amerika. 'Wall-E' is de achtste film dit jaar die die grens overschrijdt.

De animatiefilm 'Wall-E' heeft na een week al meer dan honderd miljoen dollar opgebracht in de Verenigde Staten. In acht dagen tijd is de omzet van de Disneyfilm opgelopen tot 103,8 miljoen dollar, omgerekend ruim 66 miljoen euro. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad zondag. Hiermee is het de 58e Disneyproductie die zo veel geld opbrengt aan de andere kant van de oceaan.

'Wall-E' is de achtste film dit jaar die de grens van honderd miljoen dollar overschrijdt. Eerder wisten onder meer 'Sex and the city', 'Kung fu panda', 'Horton' en 'The incredible hulk' minstens zo veel geld op te brengen. Bovenaan de lijst van bestbezochte films van dit jaar prijkt 'Iron man'.

De animatiefilm die draait om een robotje dat wordt vergeten als de mensheid de aarde moet verlaten, oogstte al eerder positieve kritieken. Het tijdschrift Time noemde 'Wall-E' de beste animatiefilm sinds 'Finding Nemo'. De Boston Globe vindt de tekenfilm de beste Amerikaanse film van dit jaar en Wall Street Journal noemde 'Wall-E' een 'meesterwerk'.

Toch wist de Disneyfilm, die vanaf 30 juli in Nederland te zien is, in de tweede week niet boven aan de Amerikaanse box-office te eindigen. 'Wall-E' legde het af tegen de actiefilm 'Hancock', waarin Will Smith de hoofdrol vertolkt. Op de Amerikaanse feestdag Independence Day op 4 juli bracht de film 11,9 miljoen euro op.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen