Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hollywoodschrijvers richten pijlen op American Idol

Shownieuws

De Writers Guild of America heeft zijn pijlen gericht op het programma American Idol. Het is een strijd tegen onderbetaalde arbeidskrachten in realityshows.

De vakbond van schrijvers in de Amerikaanse showbizz heeft het gemunt op American Idol. Volgens Writers Guild of America (WGA) krijgen de werknemers van de talentenjacht onderbetaald. Dat meldt showbizzvakblad Variety. De bond van film- en televisieschrijvers wil haar werkgebied al langer uitbreiden naar wat zij 'realityshows' noemt.

Het werk bij realityprogramma's wordt tot nu toe niet gezien als een vorm van schrijven. De voorzitter van de schrijversbond denkt hier anders over. "Al deze shows zijn goed gestructureerd", zegt David Weiss. "Je kunt niet een uur lang televisiekijken als het gaat om beelden die willekeurig aan elkaar zijn geplakt."

De WGA zet in haar eerste actie sinds de geruchtmakende schrijversstaking een bus in. Vijftig actievoerders volgen de audities van American Idol onder de noemer 'waarheidstournee'. Doel is dat de werknemers uiteindelijk beter krijgen betaald.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen