Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bevrijdingsactie Ingrid Betancourt verfilmd

Shownieuws

De spectaculaire actie waarmee Ingrid Betancourt en veertien anderen werden bevrijd, wordt verfilmd. Productiemaatschappij Screen Gems gaat een film maken.

De spectaculaire actie waarmee Ingrid Betancourt en veertien andere gijzelaars werden bevrijd, wordt verfilmd. Het filmvakblad Variety maakte woensdag bekend dat productiemaatschappij Screen Gems een film gaat maken over de Colombiaanse politica. De 46-jarige Betancourt werd ruim twee weken geleden bevrijd, na ruim zes jaar gevangen te zijn gehouden door de Colombiaanse guerrillagroepering FARC.

'Operation Checkmate' moet een spannend verhaal worden, vanuit het perspectief van de militairen die de bevrijdingsactie leidden. Zij infiltreerden in de FARC en gaven de gegijzelden uiteindelijk hun vrijheid terug. De reddingsactie, waarbij de militairen de gevangenen met een list ophaalden in een helikopter en hun bewakers in de lucht overmeesterden, haalde het nieuws over de hele wereld.

Het filmblad meldt dat de Colombiaanse regering zijn medewerking verleent aan 'Operation Checkmate'. De filmmakers zouden toegang krijgen tot nooit eerder vertoond beeldmateriaal van RCN, een Colombiaans televisienetwerk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen