Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amerikaanse tv-producent Eric Lieber overleden

Shownieuws

De Amerikaanse televisieproducent Eric Lieber is in Los Angeles overleden aan leukemie. De man achter het programma Love Connection is 71 jaar geworden.

(Novum/AP) - De Amerikaanse televisieproducent Eric Lieber is woensdag in Los Angeles overleden aan leukemie. Dat heeft zijn vrouw Peggy bekendgemaakt. De man achter het programma Love Connection is 71 jaar geworden.

Lieber was ook verantwoordelijk voor verschillende talkshows, zoals die van Dick Cavett, Sammy Davis Jr. en Mike Douglas. Het door Chuck Woolery gepresenteerde Love Connection was zijn bekendste programma, dat hij produceerde van 1983 tot 1995. Tijdens de eenjarige terugkeer van de show in 1998 was Lieber uitvoerend producent.

Volgens Lieber was het succes achter het programma, waarin single kandidaten op een blind date gingen, het realistische drama van de vrijgezellen. "Het programma was een succes omdat wij geloofden in oprechte emoties", vertelde hij in 1992 tegen de Chicago Sun-Times. "En geef toe: we zijn allemaal een beetje voyeuristisch en vinden het leuk een kijkje te nemen in andermans leven."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen