Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hoofdrolspelers Ugly Betty genomineerd voor Emmy

Shownieuws

Twee acteurs uit Ugly Betty zijn genomineerd voor een Emmy. America Ferrera en Vanessa Williams maken kans op de beeldjes, die jaarlijks uitgereikt worden.

Twee hoofdrolspelers van Ugly Betty zijn genomineerd voor een Emmy Award. America Ferrera gaat op voor beste vrouwelijke hoofdrol in een komedieserie en Vanessa Williams is in de race als beste vrouwelijke bijrol in dezelfde categorie. Dat staat op de website van de Emmy Awards. Die worden op 21 september uitgereikt in Los Angeles en in Amerika live uitgezonden op de zender ABC.

Van de serie Grey's Anatomy zijn twee vrouwen in de race voor beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie. Zowel Chandra Wilson, die de rol van dr. Miranda Bailey bekleedt, als Sandra Oh, die te zien is als arts Cristina Yang, strijden om het beeldje.

De komedieserie 30 Rock, die in Nederland onlangs op dvd verscheen maar door geen zender wordt uitgezonden, is genomineerd voor tien Emmy's. De serie, die gemaakt is door 'Mean girls'-schrijfster Tina Fey, is onder meer voorgedragen als beste komedieserie en voor beste gastacteur en -actrice in een komedieserie. Hoofdrolspeelster Fey is ook genomineerd als beste actrice in een komedieserie en haar baas in de serie, die wordt gespeeld door Alec Baldwin, als beste acteur in dezelfde categorie.

Andere series die dingen naar het beeldje voor beste komedieserie zijn Curb your Enthusiasm, Entourage, de Amerikaanse versie van The Office en Two and a Half men. De series Lost, Mad Men, Dexter, Damages en Boston Legal nemen het tegen elkaar op als beste dramaseries.

Het is dit jaar de eerste keer dat de Emmy's onderscheidingen weggeeft voor presentatoren van realityseries. Ryan Seacrest, de duizendpoot die series produceert voor de entertainmentzender E! en onder meer American Idol presenteert, is in de race voor het beeldje. Ook Heidi Klum maakt kans op de Emmy voor haar presentatietalent in het programma Project Runway. Zij strijden tegen de presentatoren van de programma's Dancing with the Stars, Deal or no Deal en Survivor.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen