Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'West side story' keert terug op Broadway

Shownieuws

'West side story' is vanaf volgend jaar weer te zien op Broadway. Het is de eerste keer in bijna dertig jaar dat het stuk daar weer te bewonderen is.

(Novum/AP) - De musical 'West side story' staat vanaf volgend jaar weer op de planken op Broadway. Het is voor het eerst in bijna dertig jaar dat het stuk weer te bewonderen is in het New Yorkse theaterdistrict. In maart is de première, al wordt de concrete datum pas op 23 februari bekend. Dan vindt ook de eerste repetitie plaats en wordt de cast onthuld.

De Amerikaanse versie wordt geregisseerd door Arthur Laurents, die ook het boek na de musical heeft geschreven. Verder worden de originele composities van Leonard Bernstein gebruikt en past Joey McKneely de choreografie van Jerome Robbins toe.

'West side story' draait om twee bendes in Manhattan, de Sharks en de Jets. Twee mensen die aan beide kanten van de bende-oorlog staan, worden verliefd op elkaar. Het verhaal is losjes gebaseerd op 'Romeo and Juliet', werd verfilmd in 1961 en won tien Oscars, waaronder die voor beste film.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen