Kies je favoriete radiostation

Dossiers

William Petersen verlaat CSI

Shownieuws

William Petersen zegt Crime Scene Investigation in het tiende seizoen vaarwel. De hoofdrolspeler keert nog wel terug voor eventuele gastrollen.

(Novum/AP) - William Petersen zegt Crime Scene Investigation in het tiende seizoen vaarwel. De hoofdrolspeler heeft laten weten nog wel als zijn karakter Gil Grissom terug te keren voor eventuele gastrollen. Dat verklaren uitvoerend producenten Carol Mendelsohn en Naren Shankar.

De laatste aflevering met Petersen wordt waarschijnlijk volgend voorjaar uitgezonden op de Amerikaanse tv-zender CBS. Het besluit om te stoppen komt van de acteur zelf. De producenten steunen hem in zijn beslissing. De 55-jarige Petersen verlaat de misdaadserie echter niet volledig: als uitvoerend producent blijft hij aan.

Shankar en Mendelsohn laten weten nog geen opvolger voor de hoofdinspecteur te hebben gevonden. Een verandering in de cast betekent overigens geen verandering voor de serie, benadrukken de producenten. "Wie het team ook komt versterken na Grissom, het zal een totaal ander type zijn. Maar de aard van de serie en wat fans eruit halen, zal niet veranderen."

Het succesvolle CSI, dat sinds 2000 op de Amerikaanse buis te zien is, kreeg twee spin-offs. Het origineel bleek met zeventien miljoen kijkers per week populairder dan CS Miami en CSI New York. In Nederland, waar de serie uitgezonden wordt door RTL5, is CSI het best bekeken buitenlandse tv-programma.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen