Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nynke Laverman steunt Colombiaanse gijzelaars

Shownieuws

Nynke Laverman heeft een nummer opgenomen om aandacht te vestigen op de duizenden gegijzelden in Colombia. 'I dare you/Te desafìo' komt zondag uit.

Nynke Laverman heeft samen met de Colombiaanse zanger Miguel Osorio een nummer opgenomen om aandacht te vestigen op de duizenden mensen die ontvoerd zijn in Colombia. De Friese zangeres maakte de single 'I dare you/Te desafìo' in opdracht van de Stichting Ingrid Betancourt Nederland.

De stichting zet zich in voor de vrijlating van mensen die gegijzeld zijn door de Colombiaanse rebellenbeweging FARC. Met de single wil de organisatie duidelijk maken dat de strijd niet stopt sinds boegbeeld Ingrid Betancourt twee weken geleden werd vrijgelaten. "Ingrid was, is en zal het boegbeeld van onze stichting zijn, ook nu zij is vrijgekomen. Alle aandacht die daarbij gepaard ging is voor ons een extra stimulans en we willen nu graag verder profiteren van deze aandacht."

De single wordt zondag uitgebracht. In de Colombiaanse hoofdstad Bogota vindt ter ere van de dag van de onafhankelijkheid een manifestatie plaats waarbij ruim twee miljoen mensen worden verwacht. In Parijs wordt die dag een door Betancourt aangevoerde mars gehouden om te protesteren tegen het geweld in Colombia.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen