Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BN'ers hunkeren naar robot voor het huishouden

Shownieuws

De meeste BN'ers zijn liever lui dan moe en willen een robot voor het huishouden. Dat zeiden de meeste sterren tijdens de première van de robotfilm 'Wall-E'.

Sommige Nederlanders zijn liever lui dan moe en hebben wel wat over voor een schoonmaakrobot. "Daar zou ik veel geld voor neertellen", antwoordt presentatrice Quinty Trustfull tijdens de première van de robot-animatiefilm 'Wall-E'. Ook Nick Schilder, die de rode loper afliep met zijn vriendin in plaats van zangmaatje Simon Keizer, ziet wel iets in een robot voor het huishouden. "Mijn vriendin en ik werken fulltime en als we een ochtend vrij zijn valt dat schoonmaken best zwaar."

Voor de galavertoning van de film hadden de sterren hun meest futuristische outfit uit de kast gehaald. De straat van filmtheater Tuschinski, waar 'Wall-E' in première ging, was afgezet en met cabrio's kwamen de gasten aanrijden. De animatiefilm van Pixar is een groot succes in Amerika, waar de film al ruim 100 miljoen euro opbracht. Vanaf 30 juli draait 'Wall-E' in de Nederlandse bioscopen.

Bridget Maasland neemt een van de stemmen voor haar rekening. "Ik ben de omroepster van een ruimteschip. Dat doet ze op een vriendelijke en rustige toon, zodat er vooral geen paniek uitbreekt", vertelt ze. Lastig was het niet voor de hoogzwangere presentatrice, omdat er in de film bijna niet wordt gesproken. "Het was zelfs nog minder zwaar. Veel zinnen van mij zijn hetzelfde, die hoefde ik dus maar een keer in te spreken."

Voor de meeste gasten was het even slikken dat er weinig wordt gepraat. "Dan zit het er dik in dat ik in slaap val", voorspelt Dries Roelvink. "Dat is al vaker gebeurd. Dan krijg ik meestal een por omdat ik er wel bij moet blijven met mijn verstand." Ex-Idol Nathalie heeft een andere oplossing. "Beetje telefoneren, beetje mijn lipstick bijwerken. En mensen vragen altijd of ik een beetje kan zakken vanwege mijn enorme haar. Hopen dat ik daar geen last mee ga krijgen."

De makers waren er wel bang voor dat de film zou floppen vanwege het gebrek aan dialoog. "Gelukkig valt het niet zo op en haalt iedereen er iets anders uit", zegt Ben Burtt, die onder meer voor de stem van Wall-E tekent. Al eerder deed hij de stem van de robot R2D2 in Star Wars. Ook was hij verantwoordelijk voor het zware gehijg van Darth Vader en het geluid van Chewbacca. "'Wall-E' is echt de droom van iedere geluidsontwikkelaar. Zo veel van de sfeer in de film hangt af van wat je hoort."

Het verhaal van 'Wall-E' ontstond tijdens een lunch van Pixar-artiesten. "Het was in 1994, toen we bezig waren met 'Toy story' en een overleg hadden over 'A bug's life', onze volgende film", zegt regisseur Andrew Stanton. "Toen kwam iemand met het idee: wat als iemand de laatste robot op aarde vergeet uit te zetten, nadat de mensheid de aarde moest verlaten, en hij bleef zijn taak voor altijd vervullen zonder reden?" Stanton schoof het op de lange baan. "Maar toen ik aan 'Finding Nemo' werkte, bedacht ik dat het robotje mijn volgende project moest zijn."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen