Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Boyband-manager zwendelde voor 300 miljoen dollar

Shownieuws

De voormalige boyband-manager Lou Pearlman heeft sinds de jaren tachtig voor driehonderd miljoen dollar gestolen. Dat hebben de autoriteiten berekend.

(Novum/AP) - De Amerikaanse autoriteiten hebben berekend dat de voormalige boyband-manager Lou Pearlman sinds de jaren tachtig voor driehonderd miljoen dollar (190 miljoen euro) heeft afgeperst, bedrogen en gestolen. Eerder werden al schattingen in die richting gedaan, maar het bedrag is nu daadwerkelijk vastgesteld.

Het brein achter succesformules als de Backstreet Boys en 'N Sync werd onlangs veroordeeld tot 25 jaar cel, nadat hij schuld had bekend aan aanklachten van samenzwering, witwassen van geld en fraude bij een faillissementsaanvraag. De rechter bepaalde dat de gevangenisstraf met een maand wordt verkort voor iedere miljoen dollar die hij terugbetaalt aan gedupeerden van zijn illegale praktijken.

Het wordt voor Pearlman waarschijnlijk lastig om al het geld terug te betalen. In de jaren negentig verdiende hij weliswaar miljoenen in de muziekindustrie, maar uit onderzoek is gebleken dat hij als gevolg van een zakelijk fiasco veel daarvan ook weer is kwijtgeraakt. Hij mag vanuit de cel de paar muziekacts die hij nog onder zich heeft wel managen. Ook kan hij in de gevangenis tegen betaling werk verrichten. De vergoeding daarvoor varieert van 12 cent tot 1 dollar 10 per uur.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen