Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Internationaal project voor Jean van de Velde

Shownieuws

Jean van de Velde en Rolf Koot hebben de filmrechten van 'Where soldiers fear to tread' van John Burnett gekocht. Het is hun eerste internationale film.

Regisseur Jean van de Velde en producent Rolf Koot hebben de filmrechten van het boek 'Where soldiers fear to tread' van John Burnett gekocht. "Een eerste versie van het scenario ligt er al", stelt Koot. "Het belooft een geweldige film te worden." Het is het eerste internationale project van het duo.

Van de Velde, regisseur van onder meer 'De kleine blonde dood' en 'Floris', werd enthousiast over het project na het lezen van het boek van Burnett, waarin het persoonlijke relaas van een hulpverlener in Somalie centraal staat.

De opnamen voor de film vinden naar alle waarschijnlijkheid plaats in Uganda. "Qua infrastructuur is dat de beste optie. In Somalie zelf filmen is onmogelijk", zegt de 49-jarige Koot. De voertaal in de film wordt Engels, maar de personages komen uit alle windstreken.

De cast van de film is nog niet bekend. De makers mikken op grote namen. "Daar leent het script zich wel voor", stelt Koot, die met Van de Velde in 2000 de International Award Outstanding Drama won voor een 'All Stars'-aflevering en ook vijf Gouden Kalveren in de wacht sleepte voor de film 'Lek'.

Koot vergelijkt zijn nieuwe project met 'Beyond Borders' met Angelina Jolie. "Hoewel die film natuurlijk erg gelikt is. Deze film wordt rauwer", verwacht de enthousiaste producer. Wanneer de opnamen van 'Where soldiers fear to tread' beginnen, is nog niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen