Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amy Winehouse gebruikt drugs uit verveling

Shownieuws

Amy Winehouse gebruikt drugs omdat ze weinig anders te doen heeft. "Om eerlijk te zijn: mijn man zit in de gevangenis, ik verveel me en ik ben jong."

Amy Winehouse zoekt haar toevlucht tot verdovende middelen omdat ze weinig anders te doen heeft. "Om eerlijk te zijn: mijn man zit in de gevangenis, ik verveel me en ik ben jong", zegt ze deze maand in een openhartig interview met Rolling Stone. Een journaliste van het Amerikaanse muziektijdschrift verbleef vorige maand een nachtje in het Londense appartement van de Britse zangeres.

Winehouse laat zich ook uit over de samenwerking met producer Mark Ronson voor de titeltrack van de nieuwe James Bond-film. Die samenwerking liep onlangs op de klippen. Volgens de 24-jarige zangeres komt dat omdat Ronson door alle negatieve publiciteit te snel zijn conclusies trok. "Ik speelde wat nummers om in de stemming te komen, hij was heel gestrest en vond dat ik het niet serieus nam. Na drie dagen stapte hij op, wat een opluchting was voor mij. Ik kan mijn eigen liedjes wel schrijven."

Ook over haar vriendschap met collega-junk Pete Doherty is Winehouse heel open. "We zijn goede vrienden", vertelt de 'Rehab'-zangeres. "Ik vroeg aan hem of hij een concept wilde maken voor een nieuwe plaat en hij keek me aan alsof ik zojuist op de grond had gepoept. Hij wilde het niet doen, maar we zijn wel maatjes."

De journaliste beschrijft hoe Winehouse tot in detail vertelt over haar relatie met haar man Blake, die in de bak zit wegens belemmering van de rechtsgang. Verder laat de zangeres intieme foto's zien aan de journaliste en discussieert ze via haar intercom over haar outfit met twee tienermeisjes die buiten staan. Winehouse bevestigt ook dat haar nieuwe album er binnenkort aankomt, met meer ska dan de vorige twee cd's. De opnamen moeten nog beginnen.

Deze zomer gaat de soulzangeres een aantal festivals af. Vorige week zong ze op een verjaardagsfeest van Nelson Mandela in Londen en stond ze op het Britse Glastonbury Festival. Daar sloeg ze een vrouwelijke bezoeker neer toen die aan haar haar trok. Volgende week staat ze op het Schotse festival T in the Park, naast The Kooks, The Prodigy en Counting Crows.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen