Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Alleen begin Rock Werchter miezerig

Shownieuws

Rock Werchter is donderdag van start gegaan. Het festival opende met Air Traffic en later op de dag volgen Counting Crows, Lenny Kravitz en Mika.

In het Belgische plaatsje Werchter is het jaarlijkse rockevenement weer van start gegaan. Tijdens de opening van Rock Werchter zagen bezoekers het 's ochtends miezeren, maar de lucht klaarde toen openingsact Air Traffic de eerst noten inzette. Dat meldt een woordvoerder van het festival.

Het vierdaagse muziekfeest herbergt zestig artiesten. "REM is een echte Rock Werchter-veteraan. Het is al de zevende keer dat ze op het festival staan", vertelt de woordvoerder. Naast de Amerikaanse band staan op vrijdag onder meer Counting Crows, Mika, Lenny Kravitz en The Chemical Brothers op de planken.

Er is geen sprake van ongevallen. "Alles verloopt tot nog toe volgens plan", zegt de woordvoerder. "Vanochtend kwamen de meeste mensen aan en die hebben op een buitje na alleen mooi weer gezien." Het festival raadde bezoekers af woensdagavond richting Werchter te reizen vanwege de regen. Daarnaast biedt de organisatie gratis openbaar vervoer aan, dat pas vanaf donderdagochtend gold.

Vrijdag, zaterdag en zondag maken grote namen hun opwachting. Britse bands als The Kooks, The Verve, Babyshambles en Kaiser Chiefs treden op. Ook de vrouwelijke popinvasie is terug te vinden op het festival. Zo staan Duffy, Kate Nash, Roisin Murphy en Anouk op het podium.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen