Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lintje voor Kylie Minogue in Engeland

Shownieuws

Kylie Minogue is in Groot-Brittannie onderscheiden voor haar bijdragen aan de muziek. Ze ontving het lintje uit handen van prins Charles op Buckingham Palace.

(Novum/AP) - Kylie Minogue is in Groot-Brittannie onderscheiden voor haar bijdragen aan de muziek. Ze ontving het lintje donderdag uit handen van prins Charles op Buckingham Palace.

Minogue mocht een gouden kruisje opspelden op de linkerschouder en mag voortaan de letters O.B.E., die staan voor Officer of the British Empire, achter haar naam zetten. In Groot-Brittannie zijn er na deze titel nog drie hogere titels te verdienen.

Het is niet de eerste keer dat de zangeres een dergelijke onderscheiding krijgt voor haar bijdragen aan de muziek. Begin mei kreeg ze in Frankrijk een lintje.

De carriere van de Australische zangeres, die voor het eerst op de Britse televisie te zien was in de serie Neighbours, omspant twee decennia. Ze had succes met nummers als 'I should be so lucky', 'Can't get you out of my head' en 'Come into my world'.

Momenteel toert de 40-jarige zangeres de wereld over met de tournee van haar nieuwe album 'X'. In Nederland heeft ze een hit met de dansplaat 'Wow'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen