Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Endemol komt met misdaadzender

Shownieuws

Endemol is van start gegaan met een misdaadzender op het netwerk van Ziggo. Op het nieuwe kanaal zijn series als Baantjer, Siska en Der Alte te zien.

Endemol heeft een misdaadzender gelanceerd. Klanten van Ziggo, het kabelbedrijf ontstaan uit een fusie van @home, Casema en Multikabel, kunnen de zender ontvangen. Als ze een abonnement nemen op het pakket 'Film & entertainment', kunnen ze de hele dag naar misdaadseries als Baantjer, Siska, Der Alte, Spoorloos Verdwenen en Bureau Kruislaan turen, maakt Endemol donderdag bekend.

Volgens het mediabedrijf is er veel vraag naar misdaad op televisie. "Detectiveseries hebben een zeer trouwe fanschare", zegt een woordvoerder van Endemol. "Vandaar dat we nu een digitaal themakanaal rondom dat onderwerp beginnen. We verwachten dat we ook andere themazenders zullen lanceren, maar daar is nog geen zekerheid over."

Concurrenten van Ziggo kennen al langer een misdaadzender. Klanten van UPC en CAIW kunnen inschakelen op 13th Street, waarop Amerikaanse misdaadseries als Dexter, Jonathan Creek en Law & Order op te zien zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen