Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Regen kan R.E.M.-fans niet deren

Shownieuws

Hoewel het KNMI had gewaarschuwd voor onweer, kwamen fans van R.E.M. woensdag massaal naar het Westerpark. Daar speelde de band hits als 'Losing my religion'.

Hoewel het KNMI had gewaarschuwd voor onweer en hagelbuien, kwamen fans van R.E.M. woensdagavond massaal naar het terrein van de Amsterdamse Westergasfabriek. Het publiek, veelal generatiegenoten van de 48-jarige frontman Michael Stipe, ging uit zijn dak op klassiekers als 'The one I love', 'What's the frequency, Kenneth?' en 'Losing my religion'.

Stipe, gitarist Peter Buck en bassist Mike Mills brachten ook nummers van de dit jaar verschenen plaat 'Accelerate', zoals 'Hollow man' en de titeltrack 'Accelerate'. Deze nummers konden op iets minder bijval rekenen.

De zo karakteristieke stem van Stipe klonk woensdag extra rauw. "Er zit iets vast in mijn keel", zei hij met schorre stem. Twee uur lang speelde R.E.M., na een voorprogramma van de Amerikaanse band Modern Skirts, om af te sluiten met 'Man on the moon.'

En de weergoden bleken de band en het publiek uiteindelijk goed gezind. Na een flinke bui voordat het concert van start ging, vielen tijdens het optreden slechts enkele spatjes.

Stipe, die aangaf last te hebben van een jetlag, krijgt weinig tijd om bij te komen. Donderdag staat R.E.M. op het Belgische festival Rock Werchter. Tot en met 1 oktober toert de band nog langs Europese steden als Nice, Dublin, Milaan, Oslo en Madrid.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen