Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cyndi Lauper komt op voor homo's in soap

Shownieuws

Cyndi Lauper is donderdag te zien in As the World Turns omdat ze op wil komen voor homo's. Wanneer de aflevering in Nederland te zien is, is niet bekend.

Cyndi Lauper is in de Amerikaanse soapserie As the World Turns te zien omdat ze wil opkomen voor de rechten van homo's. De zangeres treedt op in een aflevering die donderdag wordt uitgezonden op de Amerikaanse televisie. Ze vertrouwt Entertainment Weekly toe dat ze met haar verschijning in de soap hoopt de relatie tussen de personages Luke en Noah een impuls te geven.

In het programma, dat al vanaf 1956 op de buis is, draaft Lauper op als zichzelf om haar nieuwe album en tournee te promoten. Nadat de homoseksuele Luke haar heeft geinterviewd voor de plaatselijke krant, besluit de zangeres tijdens haar optreden het nummer 'True colors' aan Luke en zijn vriendje Noah op te dragen. Wanneer de aflevering in Nederland te zien is, is nog niet bekend.

De twee jongens hebben elkaar vorig jaar gevonden en vormen het eerste homostel in de serie. Fans van de soap zagen dit als een stap in de goede richting, maar vervolgens leken de jongens elkaar op geen enkele manier aan te raken. Proctor & Gamble, de ontwikkelaar van de serie, liet weten dat de relatie zich langzaam ontwikkelde en aldus beleefde de soap halverwege vorig jaar de eerste homoseksuele zoen.

Lauper vindt dat Luke en Noah niet gehaast met elkaar het bed moeten delen. Ze hoopt voor elkaar te krijgen dat mensen gewend raken aan homo's. De zangeres heeft zelf een lesbische zus en staat bekend als icoon voor de homoseksuele gemeenschap.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen