Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jay-Z rapt tegen George Bush in Ahoy

Shownieuws

Jay-Z heeft dinsdag in Ahoy een rap ten gehore bracht tegen George Bush. Aan het einde riep hij op tot verandering en verscheen een foto van Barack Obama.

Jay-Z heeft dinsdagavond in de Rotterdamse Ahoy een rap ten gehore bracht tegen de Amerikaanse president George Bush. Hij richtte zich vooral tegen nalatigheid van de Amerikaanse regering in de nasleep van de orkaan Katrina drie jaar geleden. Tijdens zijn rap waren er, naast een grote foto van Bush, beelden te zien van de ramp. Aan het einde van het nummer riep de rapper op tot verandering en verscheen er een foto van de democratische presidentskandidaat Barack Obama.

Naast zijn anti-Bush-rap zong de man van r&b-zangeres Beyonce in Rotterdam nummers als 'Big pimpin', 'Hard knock life', 'Dirt of your shoulders' en 'Hustler'. Tijdens het nummer 'H to the Izzo' vroeg de artiest iedereen met iets in de lucht te zwaaien. Naar een jongen die met ontbloot bovenlijf in het publiek stond en niets had om mee te zwaaien, gooide hij zijn eigen handdoek.

Het concert, dat deel uitmaakt van de Europese toer van de rapper, was niet uitverkocht. Om de show toch intiem te houden waren gedeelten van Ahoy afgezet met hekken.

Toen Katrina in augustus 2005 New Orleans trof, vielen er 1400 doden in de staat Louisiana. Een kwart van de half miljoen inwoners van New Orleans keerde na evacuatie niet terug. De Amerikaanse regering heeft van veel kanten kritiek gekregen op de hulpverlening na de ramp.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen