Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Verbrande gitaar Jimi Hendrix onder de hamer

Shownieuws

Een gitaar van Jimi Hendrix wordt op 4 september geveild in Londen. Het betreft de Fender Stratocaster uit 1965 die Hendrix in brand stak tijdens een optreden.

Een gitaar van Jimi Hendrix wordt op 4 september geveild. Het betreft de Fender Stratocaster uit 1965 die Hendrix in brand stak tijdens een optreden in het Londense Finsbury Astoria park in maart 1967. Het instrument wordt geveild door The Fame Bureau in Londen, zo heeft dit bedrijf dat jaagt op rockmemorabilia laten weten.

Gitaarvirtuoos Hendrix, die in 1970 overleed, werd meteen na het in brand steken van de gitaar naar het ziekenhuis gebracht met eerstegraads brandwonden. De gitaar, die licht beschadigd raakte aan hals en klankkast, werd meegenomen door leden van zijn crew.

De woordvoeder van de muzikant bewaarde de gitaar in de garage van zijn ouders, waar het instrument ruim veertig jaar lag opgeslagen. Vorig jaar werd de beroemde Fender Stratocaster door het neefje van de woordvoerder gevonden.

De gitaar is een van de rockmemorabilia die later dit jaar geveild worden in Londen. Ook een van de laatste notitieboeken met gedichten van Jim Morrison wordt geveild.

Eind 2005 bracht een Woodstock Stratocaster die toebehoorde aan Hendrix 1,1 miljoen Amerikaanse dollar op.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen