Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lieke van Lexmond zegt Nederlandstalig vaarwel

Shownieuws

Lieke van Lexmond komt niet met een Nederlandstalig vervolg op haar debuutsingle 'Alles altijd'. Als ze weer een nummer uitbrengt zal dat in het Engels zijn.

Lieke van Lexmond bracht eerder dit jaar haar debuutsingle 'Alles altijd' uit, maar een Nederlandstalig vervolg komt er niet. "Als ik weer de studio induik, zal het wel een ander muzikaal genre worden", vertelt de actrice deze week in Grazia. "In ieder geval in het Engels en iets puurder. Een beetje in de stijl van Duffy en Amy Winehouse."

Hoewel haar eerste plaatje veel aandacht kreeg door een televisiereclame van een internetbedrijf, werd het geen grote hit. Het nummer bereikte in april de 29e plek in de Single Top 100. Van Lexmonds fans zien haar meer als actrice, probeert zij zelf een verklaring te vinden. "Ik snap dat wel, ze zien mij niet als zangeres. Ik vind het ook moeilijk om mijzelf als zodanig te betitelen", legt ze uit in het blad. "Een wereldzangeres ben ik niet, maar ik kan een liedje wel vol overtuiging brengen."

De 26-jarige Van Lexmond, die Charlie speelt in Goede Tijden, Slechte Tijden, nam twaalf jaar geleden al een Engelstalige single op samen met collega-actrice Jasmine Sendar. Als Bibi en Eva speelden beiden destijds in Goudkust. Onder hun televisienamen namen ze de single 'Tell me, tell me' op. Het nummer werd geen hit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen